SS

Saturday, August 26, 2006

Saša Tomić

U četvrtak je stigao u barcelonu moj bivši cimer, kolega s ETF-a, i verovatno budući cimer, Saša Tomić. On će da radi zajedno sa mnom na istom projektu (Transakciona Memorija) na BSC-u.
Sačekao sam Saleta na aerodromu i kranuli smo ka studentskoj rezidenciji u blizini BSC-a. Saša je ostavio stvari u rezidenciji i posle smo obišli fakultet. Saletu se svideo fax i nova kancelarija u kojoj će raditi. Dogovorili smo se kada da se vidimo sutra na fakultetu i krenuli smo kući.
U petak, Sale je pokupio računar koji je bio namenjen za njega. Dobio je isti računar kao i ja. U pitanju je T60. Ćim je Sale podesio na kompu sve što mu treba, bacio se na traženje stana/sobe. Dogovorili smo se da tražimo stan. Svako od nas će trebati da kešne u startu oko 1200 evra za stan za prvi mesec (avans + agencija + prva rata + verovatno nešto što nismo predvideli). Proračun je rađen za stan koji bi koštao 800-900 evra. Svaki sledeći mesec bi trebao da nas izađe između 250-350 evra po osobi, ali samo pod uslovom da nađemo cimera/cimere odmah. Ako ne nađemo cimere troškovi po osobi će da se popnu i do 500 evra po osobi. Meni je malo nezgodno što ću da plaćam stan tri meseca koja ću da budem u Engleskoj (još uvek ne znam kada idem).
Dok smo gledali oglase za stan i sobe, Saša je polako postajao očajan jer on traba nešto da nađe u roku od 7 dana. Situacija za stan nije 100 posto sigurna jer gazde stanova izmišljaneke nenormalne zahteve koje mi ne možemo da ispunimo, tipa da u banci imaš 5000 evra koje ne možeš da diraš i slično. Saletu se malo komplikuju stvari. U slučaju da ne uzmemo stan, on mora da uzme sobu u kojoj bi za mesec dana došla njegova žena, Jasmina. Zvali smo neke ljude da bismo se raspitali i svi su elegantno iskulirali Saleta. :( (Sale, ako čitaš ovaj blog, predloži mi šta da ispravim)
Uveče smo malo prošetali ulicom Diagonal. Krenuli smo, svako svojoj kući oko 22:00. Sale je i dalje bio očajan.

6 Comments:

At 3:23 PM, Anonymous Anonymous said...

Stipe stvarno si super cimer i drug!
Puno ti hvala sto pomazes Sasi :)
Pozdrav! :)

 
At 12:10 AM, Anonymous Anonymous said...

Ej Stipe srbine, ribe su super...dolazim i ja tamo. Ima da se srecno udam :-)
Brakus ubi sa tekstom, ali ima i bolje slike, pa se nekako iskupio.
Pozdravljam sve tamo, a Shpanjolke posebno!!!!
Kiss by a Dgragon...od Shomija, cara Penezica.

 
At 12:10 AM, Anonymous Anonymous said...

Ej Stipe srbine, ribe su super...dolazim i ja tamo. Ima da se srecno udam :-)
Brakus ubi sa tekstom, ali ima i bolje slike, pa se nekako iskupio.
Pozdravljam sve tamo, a Shpanjolke posebno!!!!
Kiss by a Dgragon...od Shomija, cara Penezica.

 
At 9:23 PM, Anonymous Anonymous said...

mogao bi nesto novo da napises ...

 
At 12:02 AM, Anonymous Anonymous said...

Da, skroz je zapustio blog.

 
At 4:25 PM, Anonymous Anonymous said...

ха, не могу да верујем, нашао сам блог преко гугла... Рекао ми је драган да има:)

добре слике.

Вељко.

 

Post a Comment

<< Home